loading...

نقد موتور و ماشین

بازدید : 184
چهارشنبه 11 تير 1399 زمان : 11:22

یک ۲۰۶ ایرانی و یک ۲۰۶ فرانسوی کنار یکدیگر قرار میدهیم .

در نگاه اول هیچ مورد خاصی برای تشخیص این دو مدل جلب توجه نمی کند. اما اگر کمی تیزبین باشید، متوجه حذف شدن نوار سیاه رنگ ستون درها و چراغ های عقب طرح RC در ۲۰۶ ایرانی می شوید. وجود فواصل غیرعادی بین قطعات، از جمله مشکلات عادی! خودروهای وطنی است که در ۲۰۶ ایرانی به خوبی جلوه می کند. امروزه معممولا خرید خودرو پژو 206 توسط جوان ها بیشتر صورت میگیرد و یک ماشین کاملا جوان پسندی هم هست.

در نمونه مورد آزمایش، فاصله عجیبی بین درِ صندوق و بدنه در سمت راست وجود داشت که انگشت دست به سادگی از میان آن عبور می کرد که علتی جز مونتاژ عجولانه و بی توجهی مسئول کنترل کیفیت ندارد. به خاطر وجود همین ایراد، درِ صندوق حتی در سرعت ۱۰ کیلومتر برساعت هم تولید صدا می کرد که مالک نیز از آن گله مند بود. جالب اینکه مالک مدل ایرانی طی یک حرکت به ما نشان داد که برای درست بسته شدن در ها به اندکی خشونت نیاز است! در مقابل ۲۰۶ فرانسوی چنین ایراداتی نداشت و قطعات فواصل منظمی داشتند.

البته ۲۰۶ فرانسوی مورد بررسی، خود تا حدودی افت کیفیت نسبت به نمونه های قدیمی تر دارد. با باز کردن درهای جلو، عملکرد عجیب ترمز درِ نمونه ایرانی جلب توجه می کرد که تقریبا هیچ مقاومتی از خود نشان نمی داد و در حالتی شل و رها داشت.

خرید ماشین

در داخل کابین، افت کیفیت محسوس نسخه ایرانی را به وضوح حس می کنید، جالب اینکه علیرغم افت کیفیت نمونه فرانسوی مدل ۹۰ نسبت به مدل های پیشین، باز هم کابین مدل فرانسوی نسبت به نسخه ایرانیزه با کیفیت تر به نظر می رسد. فیتیله شدن فوم صندلی ها و ریختن آنها به کف خودرو علی رغم صفر کیلومتر بودن و غربیلک فرمانی که با لمس کردنش کاملا حس می کنید شدیدا مستعد ساییدگی و پوسته پوسته شدن است، از جمله موارد آزار دهنده کابین نمونه ایرانی هستند.

موقع حرکت در حالی که کیلومتر شمار مدل ایرانی رقم ۹۰۰ کیلومتر را نشان می داد، با رسیدن به ناهمواری ها کلکسیونی از سر و صدا از جانب داشبورد و درِ صندوق نواخته می شد! صداهایی که تقریبا نصف آن را هم در مدل فرانسوی با ۴۰ هزار کیلومتر کارکرد تجربه نکردیم. البته مسئول قسمتی از این صداها در هر دو خودرو، تایرهای نسبتا خشک و نه چندان با کیفیت بود. باز جای شکر داشت که سازنده از تایرهای وطنی بارز استفاده کرده و انواع چینی را جایگزین نکرده بود.

بعد از مسائل کیفیتی، تصمیم گرفتیم نگاهی به تغییرات فنی رخ داده بیندازیم. در نگاه اول، جز نمایشگر کریستال مایع متفاوت مدل ایرانیزه و انتقال چراغ ایموبلایزر به داخل صفحه کیلومتر، مورد دیگری جلب توجه نمی کند. اما با باز کردن درِ جعبه فیوز داشبورد متوجه تغییرات ریشه ای رخ داده می شوید.

یکی از ویژگی های خاص ۲۰۶ در بدو ورود به بازار، سیستم برق و الکترونیک و مالتی پلکس پیشرفته آن بود که قابلیت ها و امکانات مفیدی برای آن فراهم کرده بود. در این سیستم، خودرو به ۳ ناحیه مجزا تقسیم شده که هر ناحیه شبکه و پروتکل مستقل خود را دارد. برای محفظه موتور از پروتکل CAN و برای ستون فرمان و سیستم های تغذیه پروتکل VAN body و برای داشبورد و تجهیزات رفاهی از شبکه VAN comfort استفاده شده که مدیریت تمامی اینها را یونیت مرکزی BSI بر عهده دارد. در نتیجه به لطف چنین تکنیکی، امکان پیاده سازی انواع سخت افزار و آپشن های فابریکی نظیر کروز کنترل و اسپید لیمیتر، سنسور نور و باران، انواع صفحه نمایش کریستال مایع و دزدگیر فابریک بدون هیچ سیم کشی خاصی فراهم شده است. ضمن آنکه از طریق گزینه های مختلف موجود در BSI می توان هر سیستمی را در هر بخشی کنترل کرده و یا قابلیت خاصی را برای آن فعال یا غیرفعال کرد.

در نمونه ایرانیزه، کل این سیستم با یک شبکه سراسری CAN موسوم به اکوماکس با یونیت مرکزی کروز که توسط گروه تحقیقات ایران خودرو برای رانا توسعه داده شده، جایگزین شده است که بسیاری از ویژگی ها و قابلیت های نمونه فرانسوی را ندارد و عملا بسیاری از آپشن هایی که برای ۲۰۶ به صورت فابریک موجود است روی مدل ایرانی قابل نصب نبوده و در داخل کابین نیز دیگر خبری از آن آلارم های صوتی معروف ۲۰۶ نیست.

در داخل محفظه جعبه های فیوز کابین و موتور هم برخلاف مدل فرانسوی، رله ها و فیوزها به صورت مستقل از یونیت مرکزی نصب شده اند که شاید تنها مزیت آن، سادگی در تعویض قطعات باشد. یکی از تغییرات مثبت رخ داده، صفحه نمایش کریستال مایع مدل ایرانی است که قادر به نمایش اطلاعات سیستم صوتی در چند خط، اطلاعات مصرف سوخت و دمای هوا بوده و شرایط باز بودن در ها و سنسورهای دنده عقب را به صورت گرافیکی نمایش می دهد.

در نمونه های فرانسوی برای نمایش این اطلاعات باید با هزینه حدود ۳۵۰ هزار تومانی، نمایشگر تایپ B پژو را نصب کنید. هدیونیت پخش صوت نمونه ایرانیزه نیز امکانات کامل تری نسبت به نمونه های پیشین داشته و کیفیت قابل قبولی ارائه می دهد، اما در خصوص ۲۰۶ فرانسوی، هدیونیت آن به سلیقه مالک تغییر یافته بود.

بازدید : 234
شنبه 10 خرداد 1399 زمان : 17:07

شخص ثالث در بیمه موتورسیکلت کیست؟

قبل از هر چیز باید بدانیم که به همه افرادی (اشخاص حقیقی یا حقوقی) که توسط وسیله نقلیه موتوری دچار خسارت و زیان مالی و یا بدنی شوند به جز خود راننده‌ی مقصر حادثه (که در این بیمه‌نامه راکب موتورسیکلت است)، شخص ثالث گفته می‌شود.

البته طبق قوانین جدید، بیمه راننده موتورسیکلت هم اجباری است و درصورت فوت یا نقص عضو وی در صورت مقصر حادثه بودن، هزینه‌های درمان وی پرداخت می‌شود و یا دیه به وراث وی تعلق می‌گیرد.

توصیه میکنیم به شما حتما بعد از خرید موتور سیکلت فورا به سمت بیمه کردن آن بروید تا خیالتان برای همیشه راحت باشد.

خسارت جانی و بدنی در بیمه موتورسیکلت

مفهوم خسارت جانی و بدنی در بیمه موتورسیکلت

به هر نوع دیه یا ارش (دیه‌ای است که مقدار و میزان آن مشخص نشده) که درصورت بروز؛

آسیب

شکستگی

نقص عضو و ازکارافتادگی (جزیی یا کلی ـ موقت یا دائم)

فوت شخص ثالث

به دلیل حوادث مشمول موضوع قانون بیمه اجباری شخص ثالث است خسارت بدنی بیمه شخص ثالث گفته می‌شود.

خرید موتور

تعریف حادثه در خسارت بیمه موتورسیکلت

«حوادث شامل هر سانحه ناشی از وسایل نقلیه موتوری و محمولات آنها از قبیل تصادم، تصادف، سقوط، واژگونی، آتش سوزی و یا انفجار یا هر نوع سانحه ناشی از وسایل نقلیه بر اثر حوادث غیرمترقبه است.»

طبق تعریف فوق حادثه هر سانحه‌ایست که توسط وسیله نقلیه موتوری ایجاد شود؛ موتور سیکلت نیز جزو وسایل نقلیه موتوری زمینی است.

تعریف وسیله نقلیه موتوری در خسارت بیمه موتورسیکلت

«وسیله نقلیه موتوری شامل کلیه وسایل نقلیه موتوری زمینی و ریلی شهری و بین شهری و واگن متصل یا غیرمتصل به آن و یدک و کفی (تریلر) متصل به آنها است.»

آیا بیمه موتورسیکلت اجباری است؟

همانطور که می‌دانید طبق قوانین داشتن بیمه شخص ثالث برای دارندگان همه وسایل نقلیه موتوری زمینی و ریلی (اعم از موتورسیکلت، سواری، مسافری و بارکش) اجباری است؛ در قانون بیمه شخص ثالث، کلمه «اجباری» به صراحت دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی را موظف به تهیه این بیمه‌نامه نموده است. نداشتن بیمه شخص ثالث برای این وسایل از جمله موتورسیکلت جرم محسوب می‌شود؛ و قوانین آن با هدف حمایت از اشخاص زیان‌دیده در حوادث رانندگی تدوین شده است.

بنابراین موتورسیکلت هم حتما باید دارای بیمه شخص ثالث باشد و تمام دارندگان موتورسیکلت موظفند قبل از استفاده از هر وسیله نقلیه موتوری، اول بیمه شخص ثالث آن را کنترل نموده و از اعتبار بیمه‌نامه برای پوشش‌دهی خسارت‌های جانی و مالی حوادث احتمالی مطمئن شوند.

ویژگی‌های موتور سیکلت خوب چیست؟

جالب است بدانید که همزمان با از راه رسیدن تابستان و گرم شدن هوا، بازار خرید و فروش موتور سیکلت داغ می‌شود چرا که موتور سیکلت وسیله‌ی نقلیه‌ی سریعی می‌باشد که در شهرهای بزرگی مانند تهران که خیابان‌های آن با ترافیک سنگینی همراه است موجب خواهد شد سریع‌تر به مقصد برسید. برای خریداری موتور سیکلتی با ویژگی‌های خوب باید مواردی اعم از ایمنی، قدرت و گشتاور، فناوری‌های ساخت انجین، تجهیزات جانبی و نیز امکانات آن را مورد بررسی قرار دهید.

ایمنی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های موتور سیکلت خوب

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در خصوص ویژگی‌های موتور سیکلت خوب و خرید آن مطرح است ایمنی آن می‌باشد که البته باید هنگام خریداری موتور سیکلت هم به آن توجه کنید. مواردی که باید در خصوص ایمنی موتور سیکلت مورد توجه قرار دهید عبارتند از:

سیستم ترمز دیسکی یا ABS

در موتور سیکلت‌هایی که در کشور موجود می‌باشد کمتر موتور سیکلتی را می‌توانید بیابید که دارای ترمز دیسکی یا ABS باشد. اما همان‌طور که خود شما هم می‌دانید در موتور سیکلت‌هایی که تقریباً گران‌تر از سایر موتور سیکلت‌ها می‌باشند و البته خوش نام هم می‌باشند سیستم آن‌ها از سیستم کاسه‌ای به دیسکی تغییر یافته است. از جمله ویژگی‌هایی که ترمزهای دیسکی دارند این است که دارای طول عمر بیشتر هستند و با خنک شدن بسیار سریع‌تر خود قادر خواهند بود حتی در تعداد ترمزهای بسیار زیادتر و نیز در سرعت‌هایی که بسیار بالا می‌‌باشند کارایی بهتری از خود نشان دهند. این نوع سیستم‌ها حفظ جان شما و سرنشینان موتورتان را تضمین خواهد کرد.

سیستم قفل فرمان سوئیچ

با کیفیت‌ترین و جدیدترین موتور سیکلت‌ها به سیستم قفل فرمان سوئیچ تجهیز شده‌اند به طوری‌که اگر سوئیچ را ببندید فرمان هم قفل می‌شود. همین امر سبب خواهد شد که احتمال به سرقت رفتن موتورتان کمتر شود. بنابراین مجهز بودن موتور سیکلت به سیستم قفل فرمان سوئیچ یکی از ویژگی‌های موتور سیکلت خوب به شمار می‌رود.

پایین بودن وزن موتور سیکلت

موتور سیکلتی با ویژگی‌های خوب دارای وزنی پایین می‌باشد. زیرا به هر اندازه که موتور سیکلتی که خریداری می‌کنید سبک‌تر باشد راحت‌تر قادر خواهید بود آن را کنترل کنید و نیز تعادل خود را به راحتی حفظ نمائید.

حفاظ‌های حرارتی در قسمت اگزوز

چنانچه بر روی اگزوز موتور سیکلتی که حجم بالایی دارد، مثلاً ۲۰۰ سی سی، توجه کرده باشید خواهید دید که بر روی لوله اگزوز یک حفاظ قرار گرفته است. اگر این حفاظ وجود نداشته باشد سبب می‌شود که پارچه شلوارتان بسوزد و یا حتی در موتورهای تریل هنگامی که سرنشین دوم سوار می‌شود می‌تواند منجر سوختگی شدید در ناحیه پا و یا سوختن لباس شود.

تعداد صفحات : 0

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 2
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 2
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 4
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 8
  • بازدید ماه : 9
  • بازدید سال : 16
  • بازدید کلی : 833
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی